Неподвижно зъбно протезиране

Какво наричаме неподвижно протезиране и защо го наричаме така ?


Неподвижно протезиране наричаме онези конструкции, които с помощта на цимент, са фиксирани върху носещите ги зъби или импланти, така че по време на покой или функция, те остават неподвижно върху тях, както и не се налага да бъдат сваляни за хигиенизирането им .
Такива конструкции са :
  • лабораторно изработените инлеи, онлеи;
  • керамични / порцеланови фасети и корони;
  • металокерамични корони и мостове;
  • циркониеви корони и мостове;
  • конструкции фиксирани неподвижно върху импланти.

Неподвижното протезиране е изключително сложна специалност, която изисква познания от специалиста в областта на гнатологията, зъботехника и материалознание, дентална естетика и зъбопротезна имплантология. Постигането на добри естетични и фунционални резултати не е късмет и случайност, а наука, всеотдайност и професионализъм на екипа зъболекар / зъботехник. Съвременната дентална медицина, в търсене на прецизност, безупречна естетика, бързина на работа, педантичност, претърпя революционни промени в посока дигитализиране на зъболекарската и зъботехническата работа. Планирането на комплекси протетичните случаи задължително преминава през дигитален дизайн на усмивката DSD, восъчно моделиране на този дизайн (wax up) и  пренасянето му в устата на пациента (mock up) за одобрение и представа зa предстоящото лечение и промяна. Все повече зъболекари вземат своите отпечатъци дигитално - с интраорален скенер, изпращат своите отпечатъци до лабораторията също дигитално, а там роботизирано във фрезапарати се изпиляват бъдещите конструкции. Големи дентални практики закупуват скъпи CAD-CAM устройства, с които успяват да затворят целият този цикъл само на едно място, в едно посещение на пациента. В това посещение му се изпилява зъба, взема му се отпечатъка дигитално, изработва му се конструкцията и се залепва веднага. Това спестява много времеви ресурс на пациентите и денталните практики, а постигнатите резултати са много добри.
За съжаление това е много скъпа инвестиция, която не всяка практика и нейните пациенти могат да си го позволят.


Какви конструкции може да ви предложи стоматологичен център Bulgaria Dent ?


Практически нашата клиника предлага всички възможни решения за неподвижно протезиране -  различни варианти на порцеланови фасети - прес и фелдшпатни фасети, керамични, циркониеви, металокерамични корони. Информации за техните специфични технически характеристики, естетически качества и биологично отношение може да намерите в нашия сайт.

Къде се намира Bulgaria Dent и как може да ни откриете ?


Денталната клиника Bulgaria Dent се намира в гр.София, кв.Манастирски ливади, на ул.“Пирин“ 81, партер.
Ако все още имате въпроси и желаете да научите повече за фасети, видове корони или мостове,  моля не се колебайте да насрочите консултация с наш специалист протезист. Независимо дали се намирате в гр.София или в друго населено място, ще се радваме да Ви помогнем. Свържете се с нас сега на посочените телефони 02/ 854-8016 и 0879/ 209-691 или заповядайте в нашата дентална клиника персонално.
Оценка
обаждане запитване