Порцеланови фасети

Какво представляват порцелановите фасети?

Днес има много хора, които не харесват усмивката си, поради наличие на незначителни дефекти по зъбите или тяхното неравномерно и неправилно израстване. Ако преди време стоматолозите поставяха коронки и използваха други техники, днес за решаването на този проблем се използват порцелановите фасети. Това е специална, изработена от керамика, конструкция, чиято цел е прикриването на зъбните недостатъци и подобряване на усмивката и нейната белота. Но трябва да имате предвид, че фасетите не повишават здравината на зъбите и в някои случаи се налага поставяне на керамични коронки.

Използват се още и за прикриване на стари пломби, наличие на тъмни петна и пукнатини по зъбния емайл. Причините за поставянето им още са: голямо разстояние между зъбите, оцветяване и не естетична външност. Порцеланът е основният използван градивен материал, тъй като най-много прилича на естествения зъбен емайл и в същото време е издръжлив, не променя цвета си след време и е полупрозрачен.

Порцеланови_фасети_керамични_фасети_цени_в_София

Как се изработват и поставят?

Изработката на порцелановите фасети е индивидуална за всеки пациент и тя се извършва в специална лаборатория. Изискване при изработката е спазването на естествения цвят и специфики на съседните зъби, така че нюансите да съвпадат. Етапите на изработка са:

  • Предварителен преглед на устната кухина и моделиране на бъдещата усмивка върху екран;
  • Обработка на съответната повърхност, като отстраняване на 0,3 - 0,6 мм слой от емайла;
  • Вземане на отпечатък посредством специална оптична машина или ръчно;
  • През времето на изработката се поставя временна защитна лепенка.

При етапа на поставяне се отстранява временната защитна лепенка и се извършва почистване на мястото от лепилото. Едва след това, чрез използване на специално естетично “лепило”, се извършва и поставянето на постоянните порцеланови фасети.

Какви са предимствата от използването им?

Керамичната повърхност при порцелановите фасети от Bulgariadent е най-добрият и биосъвместим естетичен материал, по чиято повърхност много малко се задържа зъбна плака. В същото време този материал проявява много голяма устойчивост на различните цветови пигменти, без да променя цвета си, дори и под въздействието на различните напитки и храни, които иначе са силно въздействащи върху цвета на емайла. Това се дължи на високата структурна плътност на материала и липсата на способност към пропускане и задържане на различни външни течности и храни.

От друга страна, порцелановите фасети притежават светлоотразяващ, наподобяващ емайла, оптически ефект, който е базиран на прозрачността. Това означава, че попадайки светлината върху емайла, тя има забавено отражение и малък процент от нея попада в по-дълбокия емайлов слой, след което се отразява. Именно подобна способност придава естествения вид на зъба. На това се дължи и силното цветово съвпадение на порцелановите фасети със съседните зъби. Тези орални допълнения са изключително дълготрайни и износоустойчиви.

Научете още за порцеланови фасети цена

  
Оценка
обаждане запитване