Лечение на кариес

Кариесът е най-разпространеното заболяване

Почти няма човек, който да не е имал или няма кариес. Установено е, че ключовата роля за възникването му са бактерии, живеещи в зъбната плака.Тя се натрупва при нередовно или недобро почистване на зъбите. Метаболизмът на бактериите води до разграждане на простите захари (въглехидрати) от храната до киселини, които постепенно увреждат емайла, влизат под него в по-слабия дентин и като цяло водят до разрушаване на зъбната структура.

Лечение

Критериите за композитно възстановяване на един кариес в наши дни са изключително високи. Това е изкуство, чиято цел е да се реставрира анатомичната морфология на зъба, неговата функционалност и безупречна естетика.

Ключа за постигане на тези резултати е :
  • Квалификацията на денталния лекар. Той трябва непрекъснато да надгражда знания и да развива практическите си умения, посещавайки множество научни конгреси и практичски курсове, да се запознава с новите генерации композитни материали, техники за моделиране, финиране, полиране  и професионално да ги прилага в практиката си. Това е водеща компонента за качеството и цената на една композитна реставрация.
  • Стоматологичен център „България дент „ използва само високи класове японски композити за дъвкателни и най-естетичния  на световния пазар фотополимер за фронтални зъби - HRi Micerium.  Дори и най-способният зъболекар е лимитиран, когато няма на разположение подходящите за целта материали.
  • За изграждането на една безупречна от функционалана и естетична гледна точка обтурация е необходим правилен подход и ангажиране към всеки пациент с планиране на необходимото техническо работно време за това.
 
обаждане запитване