Лазерна терапия на болка в лицевата и шийна област с помощта на Biolase Epic 10

Третиране_на_болката_в_лицево_челюстната_област_с_лазер_БългарияДент_BulgariaDent

В допълнение към възможностите за работа в меки тъкани и избелване, диодният лазер Epic X 10 на американската фирма BIOLASE, предлага лазерна терапия за лице, както и терапевтично и неинвазивно лечение на болката само за 10 минути. Стоматологичен център Bulgariadent.com, разполага с точно такъв лазерен накрайник за дълбокотъканно физикално лечение.

Лазерната терапия за лице е един революционен подход за контрол на болката. Тя е неинвазивна, мощна и безболезнена алтернатива с дълготрайни резултати. Може да осигури незабавно облекчение на страдащите от хронично главоболие, намалява възпалението и подуването, причинени от проблеми в долната става на челюстта, болки в главата и шията.

При лазерната терапия за лице, уникалната дължина на вълната от 940nm, постига локално повишаване на температурата в болезнените мускули и стави. Проникващата нискоинтензивна инфрачервена светлина в тъканите подобрява кръвната циркулация в тях. Също активира лимфната дренажна система, редуцирайки болката и отока при травма или възпаление.

Третиране_на_болката_Болка_в_главата_шията_лечение_лазер

Как може да разпознаем проблема в долночелюстната става?

 • Едностранни или двустранни болки в ушите или свирене;
 • Хронично главоболие;
 • Блокиране на ставата (невъзможност за нормално отваряне и затваряне на устата);
 • Болка в шията, рамото и гърба;
 • Едностранно подуване на лицето.

Приложение на лазерната терапия за лице

Лазерната терапия за лице е изключително ефективна при болезнени остри и хронични мускулно-ставни неразположения в лицево-челюстната област, гърба и шията, наранявания от злополуки и спортни травми.

Подобни процедури могат значително да облекчат патологичните състояния, да подобрят възстановителните процеси след стоматологични екстракции и да премахнат болезнените симптоми от всякакво естество. Осигуряват безопасно избелване, благодарение на водородния пероксид, във вид на гел, както и различни сменяеми накрайници, за още по-голямо удобство при приложение. Употребата на диодния лазер Epic X 10 позволява безкръвно и почти безболезнено рязане на меки тъкани, дезинфекциране на труднодостъпни области и стимулиране на заздравителните процеси при образували се рани.

Tерапевтичен ефект

 • Подобряване на метаболизма;
 • Ускоряване на клетъчния растеж;
 • Противовъзпалително действие;
 • Намаляване на отока;
 • Облекчаване на болезнените усещания при мускулен спазъм в дъвкателната мускулатура;
 • Облекчаване на шума в ушите;
 • Облекчаване на лека болка при артрит и артроза;
 • Облекчаване на мускулна болка и скованост в гърба и шията.
Третиране_на_болката_Болка_в_главата_шията_лечение_лазер

Ефектът от лазерната терапия за лице започва да се усеща още на 18-24-ия час, след провеждането на първата процедура. Продължителността е около 10-15 мин. Препоръчително е да се провежда 2-3 пъти седмично. При внезапно появили се проблеми и болка, 2 до 6 посещения за лазерна терапия са достатъчни, но при хронични такива - ще са необходими около 8-15.

Къде може да ни откриете?

Ако имате подобни проблеми и търсите помощ от специалисти по неинвазивна терапия за лице, насрочете консултация в стоматологичен център България Дент. Свържете се с нас на посочените телефони, изпратете запитване или заповядайте в клиниката ни, на адрес гр.София, кв. Манастирски ливади - запад, ул. „Пирин“ 81 - партер.

Очакваме Ви!

Оценка
обаждане запитване