Производители на зъбни импланти

Кои зъбни импланти са най-добри и кои са техните производители?

Ще разкрием тайната: „Докторите също искат да знаят кои импланти са най - добрите“

От една страна – всички съвременни зъбни импланти са изработени на един и същ принцип – 99% са титаниеви и 1% циркониеви, винтови, имитиращи корена на зъба. Конструкционно са многочастови – състоят се от тяло (имплант) и надвенечна част – абатмънт (надстройка) или са едночастови - монолитни. От друга страна, конкурирайки се за най-добра имплантологична система, различните фирми-производители непрекъснато търсят иновативи подходи и технологии.

Както вече споменахме, в световен мащаб има над 2000 имплантологични системи. Нито един имплантолог няма да успее през живота си да използва всичките 2000 имплантологичи системи от над 800 производителя по света. Но пък можем да отсеем част от имплантологичните системи по два прости критерия.

Първи:

Можем да се доверим само на онези компании, които имат собствено производство, а само 200 фирми на стоматологичния пазар имат собствено производство.

Втори:

От тези 200 фирми ще се спрем на онези производители, които имат затворен цикъл на производство. А под затворен цикъл, тук разбираме, че всеки етап е подложен на стриктен контрол за качество и се явява логично звено на веригата. Цялото производството и контрола на качеството са разположени териториално и административно в един комплекс, което позволява ефективно да се управлява производството на всичките имплантологични изделия. Ако липсва пълният цикъл на производството, тогава е изключително сложно да се осигури производството на качествена продукция.

Само 62 фирми, произвеждащи имплантологични системи имат собствен завод със затворен цикъл. Поради това е редно да избираме именно измежду тези 62 имплантологични системи.

В стоматологичен център BulgariaDent сме се спрели върху няколко предпочитани от нас системи, попадащи в различен ценови клас, според финансовите възможности на пациентите ни и приоритета им в дългосрочен план.

  • Economy клас – южнокорейска фирма Biogenesis и изрелска импланта система Λ̀B;
  • Среден клас – южнокорейско/немска компания Оsstem Deutsch и немска Bredent;
  • Premium клас – световните лидери сред производителите на зъбни импланти – американска Nobel Biocare, швейцарска Straumann и немска Ankylos (Dentsply).

Economy клас – Biogenesis и Λ̀B

Имплантите Kisses се произвеждат в Южна Корея от компания << Biogenesis Co.,Ltd>> от 2008 година. Разпространени са изключително в цяла Азия, Южна Америка, Централна и Източна Европа, а от 2013 год. се налагат на пазара в САЩ и Канада. Това е една сравнително нова имплантологична система, която се налага сред имплантите от economy class. Невероятното съотношение цена/качество ги прави едни от най-предпочитаните в нишата, която заемат. Тази система притежава сертификати за качество USA FDA, ISO-13485, CE, KFDA, SFDA.

Имплантите Λ̀B се произвеждат от компания A.B. Dental в Израел, от 1999 година. Производителят A.B. Dental e динамично развиваща се, иновативна компания, даваща възможност на зъболекарите и техните пациенти да разрешават всякакви по сложност имплантологични случаи по възможно най-добрия начин - различни видове импланти (размери и модификации), компютърно планиране, индивидуално изработени импланти чрез технологията лазерно синтероване. Това е една популярна имплантологична система, която се налага сред имплантите от икономичен клас. Тази система притежава сертификати за качество USA FDA, India FDA, AustraliaTGA, ISO, CE,AMAR (Israel), CFDA.

Появявайки се, за да задоволи нуждите на израелския пазар, производителите непрекъснато разработва системата си, разчитайки единствено на собственото “know how” и въвеждането на високи технологии в разработките си – 3D планиране и "guided implant surgery".

Среден клас – Deutsche Оsstem и Bredent

Имплантите Osstem се произвеждат в Южна Kорея от компанията << Оsstem Implant Co. >>, още от 1997 година. До неотдавна тези импланти се продаваха в държавите от тихоокеански регион. Поради високото си качество и търсене, тази компания направи няколко франчайз завода – в САЩ и Германия. Предлагат се в тези държави под наименованието << HIOSSEN >>. Производителят притежава сертификати за качество FDA, ISO, CE-0434, TUV, GOST-R. Това е една от най-големите и проспериращи имплантологични компании в света (заема пето място сред световните брандове), които увеличават непрекъснато бюджета си по продажби и инвестиции в разработване и прилагане на продуктите си за целите на денталната имплантология.

Импланти бредент, немски импланти бредент, bredent implants, nemski implanti bredent, bredent ceni

BREDENT са среден клас немски импланти, част от корпорацията BREDENT GROUP, занимаваща се с производство на дентални импланти, инструментариум, зъботехнически материали и апаратура. Компанията съществува на пазара от 1995 година, първите импланти започва да произвежда от 2006. Създадената имплантологична система разполага с богата гама импланти и модификации, лесна за употреба от имплантолозите и отлично решение и за най-сложните за имплантиране и протезиране случаи. Производителите непрекъснато развиват и усъвършенстват продуктите си. Фирмата съществува на българския пазар от няколко години, а продуктите й са предпочитани в редица български клиники и практики.

Premium клас – Ankylos (Dentsply), Nobel Biocare и Straumann

Ankylos implants, анкилос импланти, немски импланти анкилос цена, ankylos zubni implanti, zubni implanti ceni v Sofia, Bulgaria

ANKYLOS са най-висок клас немски импланти, част от най-голямата дентална корпорация DENTSPLY, занимаваща се с производство на дентални материали, импланти, инструментариум и апаратура. Същинската стойност на тази имплантологична система се е доказала във времето. Повече от 25 години клиничен опит, тази система е с доказани и предвидими резултати.

Данните от многото на брой научни публикации и дългогодишен клиничен опит демонстрират, че Ankylos поддържат стабилни твърдите и меки тъкани около тях, с натурална и трайна във времето естетика. Тази система е един от стожерите в световната дентална имплантология. За разработването на системата полагат труд десетки германски инженери, биолози, дентални имплантолози. В научно изследователски лаборатории се създава дизайна на импланта (неговата форма, резба големини), тестват се биосъвместимостта на имплантната повърхност с клетки и тъкани. Всяка една разработка на производителя се тества експериментално върху живи организми, проследяват се хиляди импланти и се описват наблюдаваните процеси и постигнатите резултати през годините на проучването. Резултатите се описват от производителя в научни публикации, анализират се и едва когато положителните резултати са категорични и доказани, фирмата започва да произвежда и налага продукта на пазара.

Nobel Biocaredental  implants, Импланти нобел биокеар, американски импланти, nobel biocare ceni v sofia bulgaria

Имплантите Нобел са вече 50 години на пазара, произвеждат се от компанията Nobel Biocare (Швейцария). Производителят е световен лидер в областта на иновациите, прилагани в конструкции, с опора върху импланти: от единична корона до тотално протезиране. Част е от състава на корпорацията Danaher, глобална, научна, технически иновационна компания, чиято цел е да помогне на имплантолозите по цял свят да разрешават и най - сложните случаи, а на пациентите - повишаване на качеството им на живот.

Straumann dental implant, zybni implanti Straumann, zunbni implanti Straumann ceni Sofia Bulgaria, зъбни импланти Щрауман

Имплантите Щрауман са американски импланти, централата на компанията << Straumann Holding >> се намира в Швейцария. Имплантите на този производител са едни от лидерите в зъбната имплантология и са едни от най-популярните и предпочитани сред имплантолозите в цял свят. За разлика от бюджетните импланти, Straumann се произвеждат от чист титан IV клас (G4Ti), който не съдържа примеси от алуминий и ванадий, влошаващи процеса на остеоинтеграция. Имплантите Straumann се произвеждат също така от материала Roxolid®, нямащ аналог в нито една компания по света - сплав между титан и цирконий.

Разгледайте още за зъбни импланти

Оценка
обаждане запитване