Tехника на имплантиране All-on-6

Техниката на имплантиранe и протезиране All-on-6  е изключително популярна и може би най-често използваната сред имплантолозите при рехабилитация на тотално обеззъбена челюст. 
Върху основа от 6 броя импланти се фиксира конструкция от 12 или дори 14 зъба. Първоначално това е неснемаема протезна или композитна мостова конструкция, а след 4-6 месеца период на интеграция на имплантите се монтира постоянна циркониева или металокерамична конструкция.
Аll-on-6 имплантиране позволява да се постигнат чудесни функционални и естетически резултати. 

Показания за имплантиране и протезиране All-on-6

При рехабилитация на тотално обеззъбени челюсти, имплантирането и протезирането върху 6 импланта е най-популярният и най-често използван метод в съвременната имплантология. 
Практически използването на тази техника е  възможно в почти всички случаи на тотално обеззъбяване. All-on-6 техниката е приложима дори и в случаите когато имплантирането по класическият начин е силно затруднено - в дъвкателния участък има силна резорбция (стопяване) на костта – мандибуларния нерв е повърхностно разположен или синуса в горна челюст е покрит с много тънка костна пластинка. Методът позволява да се избегнат допълнителни сложни интервенции като синус лифт, костна аугментация и др. Единствено условие, е да има достатъчно остатъчна кост във фронталния участък  до  областта на предкътниците.

Принципи на лечението

В 90 те години на миналия век Пауло Мало разработва концепция за имплантологично лечение на пациенти с напреднала атрофия на челюстната кост – Аll-on-4 и All-on-6.
Смисъла на техниката на имплантиране се състои в предпазване или заобикаляне на важни анатомични структури – мандибурарен нерв или максиларен синус при изразена атрофия на челюстната кост.
Здравината на конструкцията и добрата  прогноза от проведеното лечение се определят от правилната техника на позициониране на имплантите.
При Аll-on-4 първите да импланта се поставят перпендикулярно на костта и успоредно помежду си. Вторите два се поставят под ъгъл 45 градуса. 
Респективно при техниката Аll-on-6 първите 4 импланта се поставят във фронталния участък, успоредно помежду си и перпендикулярно на костта. Последните импланти се разполагат под ъгъл 45 градуса преди или след синусната кухина в зоната на премоларите или моларите. Техниката е показана и намира приложение само в горна челюст. При наличие на достатъчен обем кост имплантите могат да позиционират успоредно един на друг.

All-on-six-6-зъбни-импланти-

Това разполагане под ъгъл, значително увеличава контактната площ между импланта и костта, което гарантира отлична първична стабилност на конструкцията, максимална здравина на  задържане и надеждна експлоатация през годините. Шестте импланта успяват много добре да разпределят равномерно дъвкателното натоварване върху цялата челюст. 
При добра първична стабилност на имплантите и добра костна плътност  е възможно едномоментно натоварване с временна акрилна протезна или композитна мостова конструкция още в същия ден или най-късно до 3 дни.
Във времето с развитието на костозаместващите техники, тази техника на имплантиране все по-рядко се използва в класическата си форма на изпълнение. 
При наличие на достатъчен обем челюстна кост имплантите могат да се позиционират успоредно един на друг.
Дигитално направлявана имплантация с хирургични водачи za All-on-6

Дигитално направлявана имплантация с хирургични водачи za All-on-6

Иновативна технология, която набира все по-голяма популярност през последните години сред имплантолозите по света. Тя позволява клинични и лабораторни дании да се дигиталират и синхронизират. Чрез специален софтуеър се планира точната позиция (наклон и разположение) и необходимата големина н...

Предимства и недостатъци на техниката Аll-on-6


Предимства
Основни предимства на метода се явяват:
 • При липса на хронични възпалителни процеси е възможно едномоментна екстракция на разрушените и неподлежащи на  лечение зъби и имедиатна имплантация ;
 • Възможност да се избегне допълнителнa хирургичнa интервенции като повдигане на максиларния синус (sinus lift) ;
 • Бърз оздравителен процес и минимална травматичност. Поставянето на 6-те импланта може да отнеме не повече от един час (виж хирургични водачи ) и се провежда под местна анестезия или седация. Подготвената предварително конструкция може да бъде корегирана веднага и пациента да си тръгне с новите си зъби още в същия ден ;
 • Равномерно разпределение на натоварването по цялата челюстна кост ;
 • Липсва период на рехабилитация - можете да се храните пълноценно, да се усмихвате и да разговаряте веднага след интервенцията ;
 • Значително се намалява риска от по нататъшна   костна резорбция / атрофия ;
 • Комплексно възстановяване на  функция и естетика ;
 • Лечението може да зъвърши с неснемаема акрилна протезна котрукция, с металокерамична или циркониева мостова конструкция ;
Ограниченията на метода  относно имплантологичният етап на лечението са същите – неконтролиран диабет, сърдечно съдови заболявания, нарушена съсирваемост на кръвта .
 
Недостатъци
Възстановяването на дъвкателната функция с фиксирана конструкция върху импланти е най-добрия избор за рехабилитация на обеззъбена челюст. Качествените зъбни импланти, с доказани резултати през годините, иновациите които са интегрирани при тяхното конструиране струват не малко средства. Допълнителен фактор натоварващ бюджета са естетическите конструкции от цирконий.

Пакетни цени на All-on-6 имплантиране и протезиране

Какви импланти могат да се използват за All-on-6 ?

Практически няма ограничение върху какъв производител на импланти ще се спрете, стига системата да поддържа елементите за протезиране All-on-6. Лечението се провежда с 6 импланта, те от своя страна трябва да отговарят на изискванията за ранно натоварване, бърза остеоинтеграция, конструкционна здравина. Разбира се, на колкото по-висок клас зъбните импланти ще се доверите, толкова постигнатите резултати ще са по-добри и гарантирано по- трайни във времето. Не пренебрегвайте инженерните постижения и документираните инаучни доказателства на топ имплантологичните системи в света.


ПАКЕТНИ ЦЕНИ ЗА АLL-ON-6 ИМПЛАНТИРАНЕ И ПРОТЕЗИРАНЕ

Имплантологичен център BulgariaDent предлага няколко пакета за рехабилитация на тотално обеззъбена челюст според вида на имплантите както и конструкцията върху тях :

► ЦЕНА на All-on-6 с икономичен клас импланти  

* 6  броя  импланти с протезна конструкция – 10 100 лв.
* 6 броя  импланти, временна PMMA конструкция и дефинитивна металокерамична  конструкция от 12 зъба – 16 560 лв.
* 6 броя импланти, с временна PMMA конструкция и  дефинитивна циркониева конструкция от 12 зъба –  20 160 лв.

 ► ЦЕНА на All-on-6 с среден клас импланти  

*  6 броя Osstem импланти с протезна конструкция – 11 300лв.
* 6 броя Osstem импланти, временна PMMA конструкция и дефинитивна металокерамична  конструкция от 12 зъба – 17 760 лв.
* 6 броя Osstem импланти, с временна PMMA конструкция и  дефинитивна циркониева конструкция от 12 зъба – 21 360 лв.

► ЦЕНА на All-on-6 с висок клас импланти 

*  6 броя Hiossen  импланти с протезна конструкция – 12 500 лв.
* 6 броя Hiossen импланти, временна PMMA конструкция и дефинитивна металокерамична конструкция  от 12 зъба – 18 960 лв.
6 броя Hiossen импланти, с временна PMMA конструкция и  дефинитивна циркониева   конструкция от 12 зъба – 22 560 лв.
 
► ЦЕНА на All-on-6 с премиум клас имплантиStraumann, Nobel, Ankylos )
*  6 броя Premium импланти с протезна конструкция – 17 300 лв.
6 броя Premium импланти, временна PMMA конструкция и дефинитивна металокерамична  конструкция от 12 зъба –  23 760 лв.
6 броя Premium импланти, с временна PMMA конструкция и  дефинитивна циркониева конструкция  от 12 зъба – 27 360 лв.

 

Опционално :
 • Изработване на хирургичен водач - 6 или повече импланта - цена 600 € (евро) .
 • Титаниев бар (шина) - това е армираща шина, която подобрява здравината на циркониевата конструкцията. При пациенти с видими белези на бруксизъм ( стискане на зъби), като изтриване на дъвкателната повърхност на зъбите, множествени шиечни дефекти на емайла, изпочупени стари металокерамични и циркониеви корони и др., изболзването на титанив бар е задължително. В противен случай, циркониевата зъбна дъга има риск да бъде счупена / спукана и изхвърлена в кофата. Цената на титаниевия бар е 100лв. на един зъб. Или от 1200 до 1400лв. за една зъбна дъга от 12 до 14 зъба.
 • Добавяне на 2 допълнителни зъба към зъбната дъга ( по един вляво и вдясно). По този начин зъбната дъга става с 14 зъба. Същата има по-завършен вид, близък до естествената - по-добра фунционалана ефективност при дъвчене, по-добра естетика и усещане в устната кухина. Цената на един допълнителен брой зъб се таксува както следва : металокерамична корона - 500лв. , циркониева корона - 800лв.

Разберете повече за all on 4

Оценка
обаждане запитване