Зъбни импланти

Защо зъбният имплант е предпочитан вариант за рехабилитация?


Зъбен имплант – биотехнологично творение, без аналог в съвременната денталната медицина. Наподобява корен на зъб, който посредством калибрирана резба се навива в челюстната кост. Изработва се от медицински титан или циркониев оксид. След остеоинтеграцията му се протезира със стандартни металокерамични или високо естетични циркониеви коронки или мостове.

Без съмнение, запазването на зъбите в техния естествен вид е основен приоритет на съвременната дентална медицина и имплантология. Възстановяването на липсващи зъби в обеззъбен участък или цяла челюст със зъбни импланти е предпочитан вариант пред протезиране с мост или протеза. Изпиляването на здрави зъбни тъкани, атрофията на челюстната кост поради липса на функция са непреодолими недостатъците на конвенционалното протезиране.


Какво представлява зъбната имплантация?


Зъбната имплантацията е скъп, сложен, трудоемък и отнемащ време метод за възстановяване на липсващи зъби.

Имплантацията е скъпо лечение. Цената за поставянето на един зъбен имплант в района на град София струва от 600 до 2000 лв, в зависимост от производителя на имплантологичната система, която ще се използва. Най-скъпите системи за имплантиране са Nobel Biocare, Straumann, Astra Tech. Цената на лечението с импланти в България, Европа и света като цяло, е много висока. Освен себестойността на имплантологичната конструкцията - имплант, надстройка (абатмънт), свързващ винт и коронка, друг, бихме казали най-важен ценообразуващ фактор е професионалната квалификация на имплантолога - неговите знания, умения и опит.

Имплантацията е сложно лечение. Тя има няколко етапа: Хирургичният етап на имплантирането трябва да реши сложния проблем с интеграцията (срастването) на изкуствената титаниева основа в челюстната кост. Създаване на достатъчен обем меки тъкани за получаване на надеждна бариера срещу проникване на бактериална инфекция в подлежащата костна тъкан. Както и създаване на естетичен венечен ръб около бъдещата конструкция - коронка или мост. Протетичен етап - менажиране на периимплантните меки тъкани, поставяне на надстройка (абатмънт), изработване на протетична конструкция за получаване на естетична и функционална оклузия и усмивка.

Имплантацията е продължителен процес на лечение. Пълният цикъл на лечение за възстановяване на липсващи зъби в долната челюст отнема около 4 месеца. За горна челюст - 6 месеца. Скоростта, с която ще се интегрират имплантите зависи от качеството на имплантната повърхност.

Имплантацията е много трудоемък процес на възстановяване на зъбите. За да приключи цялото имплантологично лечение, пациентът трябва да посети лекаря си 4 до 8 пъти. Всяко посещение изисква висока квалификация и внимание на специалиста.


Зъбни импланти на изплащане


Имате нужда от зъбни импланти, но финансово сте затруднени? Дентална клиника BulgariaDent предлага възможност на своите пациенти лечение на изплащане. При суми надхвърлящи 5000лв., ние можем да съдействаме за отпускане на финансов кредит, като нашата клиника ще поеме лихвения процент в рамките на една календарна година. По този начин вие получавате гратисен период от 12 месеца, в които ще можете да погасите своя заем, без каквото и да било оскъпяване.


Информация, която тук ще Ви предостави екипа на България ДентКак може да ни откриете?


Дентална клиника BulgariaDent се намира в гр.София, кв.Манастирски ливади, на ул.“Пирин“ 81, партер. Ако имате въпроси и желаете да научите повече за предимствата на зъбните импланти и протезирането върху тях, моля не се колебайте да насрочите консултация с наш специалист. Независимо дали се намирате в гр.София или в друго населено място, ще се радваме да Ви помогнем. Свържете се с нас сега на посочените телефони 02/ 854-8016 и 0879/ 209-691 или заповядайте в нашата дентална клиника персонално.

Оценка
обаждане запитване