Зъбни импланти

Защо поставянето на зъбни импланти е предпочитан вариант за рехабилитация?


Зъбни импланти 1 - най-предпочитан вариант
Зъбни импланти без аналог
Зъбни импланти – биотехнологични творения, без аналог в съвременната денталната медицина. Наподобяват корен на зъб, който посредством калибрирана резба се навива в челюстната кост. За изработване на зъбни импланти могат да се използват медицински титан или циркониев оксид. След остеоинтеграцията им се протезира със стандартни металокерамични или високоестетични циркониеви коронки, или мостове.
Без съмнение, запазването на зъбите в техния естествен вид е основен приоритет на съвременната дентална медицина и имплантология. Възстановяването на липсващи зъби в обеззъбен участък или цяла челюст със зъбни импланти е предпочитан вариант пред протезиране с мост или протеза. Изпиляването на здрави зъбни тъкани, атрофията на челюстната кост поради липса на функция са непреодолими недостатъци на конвенционалното протезиране.

 

 


Какво представлява поставянето на зъбни импланти?


Поставянето на зъбни импланти е скъп, сложен, трудоемък и отнемащ време метод за възстановяване на липсващи зъби.
Поставянето на зъбни импланти е скъпо лечение. Цената за поставянето на един зъбен имплант в района на град София струва от 600 до 2000 лв, в зависимост от производителя на имплантологичната система, която ще се използва. Най-скъпите системи за имплантиране са Nobel Biocare, Straumann, Astra Tech. Цената на лечението със зъбни импланти в България, Европа и света като цяло е много висока. Освен себестойността на самите зъбни импланти - имплант, надстройка (абатмънт), свързващ винт и коронка, друг, бихме казали най-важен ценообразуващ фактор, е професионалната квалификация на имплантолога - неговите знания, умения и опит.
Имплантацията или поставянето на зъбни импланти е сложно лечение. Тя има няколко етапа: Хирургичният етап на поставянето на зъбни импланти трябва да реши сложния проблем с интеграцията (срастването) на изкуствената титаниева основа в челюстната кост. Създаване на достатъчен обем меки тъкани за получаване на надеждна бариера срещу проникване на бактериална инфекция в подлежащата костна тъкан. Както и създаване на естетичен венечен ръб около бъдещата конструкция - коронка или мост. Протетичен етап - менажиране на периимплантните меки тъкани, поставяне на надстройка (абатмънт), изработване на протетична конструкция за получаване на естетична и функционална оклузия и усмивка.
Имплантацията или поставянето на зъбни импланти е продължителен процес на лечение. Пълният цикъл на лечение за възстановяване на липсващи зъби в долната челюст отнема около 4 месеца. За горна челюст - 6 месеца. Скоростта, с която ще се интегрират поставените  зъбни импланти  зависи от качеството на имплантната повърхност.
Имплантацията или поставянето на зъбни импланти е много трудоемък процес на възстановяване на зъбите. За да приключи цялото имплантологично лечение, пациентът трябва да посети лекаря си 4 до 8 пъти. Всяко посещение изисква висока квалификация и внимание на специалиста.
Зъбни импланти 2 - най-прецизен процес
Зъбни импланти за естествен вид


Полезни съвети във връзка с поддръжката на поставените зъбни импланти  

След като сте преминали през целия процес по поставяне на зъбни импланти, трябва да се погрижите за това да ги запазите в отлично състояние за максимално дълъг период от време. Най-важното е да спазвате базовите хигиенни навици. А именно да миете своите зъби поне по два пъти на ден, както и да използвате конец за почистване на междузъбните пространства след хранене. Съветваме ви обаче при поставени зъбни импланти да избягвате употребата на клечки за зъби. Те носят риск от надраскване на съответните зъбни импланти и от разрушаване на естетическия им външен вид. Наблюдението от страна на специалист стоматолог е от ключово значение във връзка с поддръжката на поставените зъбни импланти. Не пропускайте редовните контролни прегледи, а при болка или необичайно усещане в близост до поставените зъбни импланти отново се свържете със специалист.       

 

 

 


Зъбни импланти на изплащане


Имате нужда от зъбни импланти, но финансово сте затруднени? Дентална клиника BulgariaDent предлага възможност на своите пациенти за зъбни импланти на изплащане. При суми, надхвърлящи 5000лв., ние можем да съдействаме за отпускане на финансов кредит, като нашата клиника ще поеме лихвения процент в рамките на една календарна година. По този начин вие получавате гратисен период от 12 месеца, в който ще можете да погасите своя заем, без каквото и да било оскъпяване.

Информация за зъбни импланти, която тук ще Ви предостави екипа на България Дент


Зъбни импланти 3 - най-доброто решение
Зъбни импланти от професионалисти
• Какво са зъбни импланти, видове и производители;
• Видове имплантиране;
• Имплантиране с помощта на хирургични водачи;
• Подготовка за поставяне на зъбни импланти;
• Основни показания и противопоказания за поставяне на зъбни импланти;
• Зъбни импланти - предимства;
• Какво е синус лифт;
• Косто заместващи техники за възстановяване на загубена кост;
• Снемаемо и неснемаемо протезиране върху зъбни импланти;
• Начини и техники на имплантиране като Аll-on-4 и All-on-6;
• Усложнения след поставяне на зъбни импланти;
• Какво трябва да знаят пациентите за имплантирането при системни заболявания и много други теми.

Зъбни импланти в стоматологичен център BulgariaDent - как може да ни откриете?


Дентална клиника BulgariaDent се намира в гр.София, кв.Манастирски ливади, на ул.“Пирин“ 81, партер. Ако имате въпроси и желаете да научите повече за предимствата на зъбните импланти и протезирането върху тях, моля не се колебайте да насрочите консултация с наш специалист. Независимо дали се намирате в гр.София или в друго населено място, ще се радваме да Ви помогнем. Свържете се с нас сега на посочените телефони 02/ 854-8016 и 0879/ 209-691 или заповядайте в нашата дентална клиника персонално.
Зъбни импланти 4 - най-високо качество
Зъбни импланти за блестяща усмивка

Зъбни импланти в стоматологичен център BulgariaDent – какво е работното ни време?

Голямо преимущество за клиентите на стоматологичен център BulgariaDent е това, че разполагаме с дежурен зъболекар през всеки един ден от седмицата. Работното му време през делничните дни е от 09:00 до 19:00 часа, а през уикенда – от 09:00 до 17:00 часа.  Ако се нуждаете от поставяне на зъбни импланти или друга стоматологична процедура, но нямате възможност да дойдете в рамките на стандартното работно ежедневие, напълно спокойно можете да ни посетите и в събота и неделя. 


Зъбни импланти в стоматологичен център BulgariaDent – как гарантираме качеството и ефективността на своите процедури?

Качеството и ефективността на извършваните в стоматологичен център BulgariaDent процедури се гарантират от нашия висококвалифициран и опитен екип от специалисти. Специалисти, които знаят как да осигурят желаните резултати във връзка с оралното здраве и естетичната усмивка на пациента. В допълнение, разполагаме с модерна апаратура по последни стандарти, която е дело на водещи европейски и американски производители. Доверете се на екипа на стоматологичен център BulgariaDent за необходимата ви процедура по поставяне на зъбни импланти и определено няма да съжалявате.  

 

Защо поставянето на зъбни импланти е предпочитан вариант за рехабилитация?

Какво представлява поставянето на зъбни импланти?

Зъбни импланти на изплащане

Информация за зъбни импланти, която тук ще Ви предостави екипа на България Дент

Зъбни импланти в стоматологичен център BulgariaDent - как може да ни откриете? 

Зъбни импланти 1
Зъбни импланти - Посетете ни!
Оценка
обаждане запитване