Оперативна екстракция на ретинирани и полуретинирани мъдреци

Кътните зъби, познати още като мъдреци, обикновено израстват между 17 и 24 годишна възраст и те представляват четирите зъба, намиращи се във всяка от крайниците на двете челюсти. Когато са полуизраснали се наричат полуретинирани, а тези които са напълно израснали - ретинирани. Наричат се мъдреци, тъй като израстват в много по-късна възраст, когато се смята, че човек вече е помъдрял.

Мъдрец-вадене-на-мъдреци-вадене-на-ретиниран-мъдрец-оперативно-премахване-на-мъдрец-операция-за-вадене-на-мъдрец-екстракция-на-мъдрец-орален-хирург-зъбен-хирург-безболезнено-вадене-на-мъдрец-цена-София-България-дент  Мъдрец-вадене-на-мъдреци-вадене-на-ретиниран-мъдрец-оперативно-премахване-на-мъдрец-операция-за-вадене-на-мъдрец-екстракция-на-мъдрец-орален-хирург-зъбен-хирург-безболезнено-вадене-на-мъдрец-цена-София-България-дент

Как да се подготвим за операцията на мъдрец?

Зъболекарят или хирургът трябва подробно да Ви обясни какво да правите преди и след оперативното вадене на мъдрец. Пример за постоперативна грижа е, ако сте пушач, временно да преустановите, защото никотина повишава риска от инфекция и забавя зарастването на хирургичната рана. Също така е добре да бъдете добре нахранени преди хирургичната интервенция.

Манипулацията е с продължителността на едно посещение и се извършва с местна упойка. Тя напълно блокира усещанията в областта на челюстите и лигавицата. Не е желателно да се притеснявате или да сте напрегнати, но ако е неизбежно, тогава може да изпиете някакво седативно лекарство, за да се отпуснете, но задължително трябва да сте се консултирали с лекаря си преди това.

Как протича хирургичната интервенция?

Когато упойката подейства напълно, зъболекарят или хирургът прави разрез на лигавицата, за да достигне до ретинирания мъдрец. В редки случаи това не е достатъчно и се налага да бъде отнемано малко от покриващата зъба кост. Накрая мъдрецът се изважда и раната се зашива.

Обикновено изваждането на мъдрец отнема няколко минути, но съществуват и случаи с усложнения, където манипулацията може да продължи и над 40 минути. Добре е да знаете и какво е важно за възстановяването след операция на зъби.

Мъдрец-вадене-на-мъдреци-вадене-на-ретиниран-мъдрец-оперативно-премахване-на-мъдрец-операция-за-вадене-на-мъдрец-екстракция-на-мъдрец-орален-хирург-зъбен-хирург-безболезнено-вадене-на-мъдрец-цена-София-България-дент  Мъдрец-вадене-на-мъдреци-вадене-на-ретиниран-мъдрец-оперативно-премахване-на-мъдрец-операция-за-вадене-на-мъдрец-екстракция-на-мъдрец-орален-хирург-зъбен-хирург-безболезнено-вадене-на-мъдрец-цена-София-България-дент
Мъдрец-вадене-на-мъдреци-вадене-на-ретиниран-мъдрец-оперативно-премахване-на-мъдрец-операция-за-вадене-на-мъдрец-екстракция-на-мъдрец-орален-хирург-зъбен-хирург-безболезнено-вадене-на-мъдрец-цена-София-България-дент Мъдрец-вадене-на-мъдреци-вадене-на-ретиниран-мъдрец-оперативно-премахване-на-мъдрец-операция-за-вадене-на-мъдрец-екстракция-на-мъдрец-орален-хирург-зъбен-хирург-безболезнено-вадене-на-мъдрец-цена-София-България-дент

След операцията

Ще се наложи да останете, докато не премине действието на упойката, като това може да трае няколко часа. Избягвайте хранене, докато не се възвърнат усещанията в устата, за да не разраните устните, бузите или езика си.

Можете да напуснете зъболекарския кабинет, когато се почувствате готови да го направите.

Ще бъдете инструктирани как да се грижите за хирургичната рана. При нужда, зъболекарят може да предпише аналгетици, антибиотици и антисептична вода за уста. След известно време ще трябва да преминете контролен преглед.

Оперативно премахване на кисти

Оперативно премахване на кисти

Същинската киста на зъба представлява патологична кухина, ограничена със съединително тъканна капсула, подплатена отвътре с епител и изпълнена с течно или кремообразно съдържимо. Псевдокистата има само съединително тъканна капсула без епителна подплата. Рентгенографски се проследяват с ясно ...

Какво представлява възстановяването след вадене на мъдрец?

Следоперативната интервенция по ваденето на кътника изисква време за възстановяване. Ето няколко съвета:

  1. Оставете марлята върху раната за да поема кръвотечението. След 30 минути можете да я извадите или да поставите нова.
  2. Не пипайте раната с пръсти или с език, тъй като тя е оформила кръвен съсирек, който ще разместите и ще потече отново кръв.
  3. При смяната на марлята, изплакнете устата си с умерено хладка вода и ако кървенето на венците продължава, поставете нова марля.
  4. Ако кървенето след ваденето на мъдреца продължава повече от 4 часа, свържете се със специалист стоматолог на Bulgariadent.
  5. При възникване на алергична реакция или други усложнения след ваденето на зъба, отново, незабавно се консултирайте с наш специалист.
Оценка
обаждане запитване