Лечение с диоден лазер


С навлизането на лазера в денталната медицина, страхът и болката от предстоящото лечение останаха в миналото, както и намаля вероятността от повторно възпаление. Този физио-терапевтичен метод създава физически и психологически комфорт както у стоматолога, така и у пациента. Излъченият светлинен лъч от лазера не е постоянен, а с определена импулсна честота и мощност, съобразена с проблематиката в устната кухина и в лицево-челюстната област. Може да се използва както за лечение, така и за профилактика на заболяванията.

Поради по-достъпната си цена и широк спектър на приложение, диодните лазери се срещат все по-често в дентални практики. Могат да се използват както в контактен, така и безконтактен режим.

Използването на диоден лазер в стоматологията е най-безболезнения метод на лечение, изключително ефективен, безкръвен, с бърз постоперативен оздравителен процес. Намира широко приложение при терапия на пародонтaлни и лигавични заболявания, пластика на венечен ръб, френулоектомия и др. Енергията на лазерният лъч има мощно бактерицидно и противовъзпалително действие, както и обезболяващ ефект. Използва се и за лазерно избелване на зъбите, третиране на болки в долночелюстната става, шията и лицевата област.


В какво се изразява предимството на диодния лазер?


Всички съвременните лазери, прониквайки в дълбочина в тъканите, освен че отстраняват променената или увредена тъкан, имат способността да ги дезинфекцират, унищожавайки всички проникнали патогенни бактерии, както и да коагулират кръвоносните съдове в тях (спират кървенето).

Още едно предимство от използването на лазера, е неговата висока прецизност - отстраняват се само онези тъкани, чиято структура е увредена. И тъй като тъканите не кървят, не се налага поставяне на шевове в случаите на хирургична интервенция. Оздравителния процес протича бързо и абсолютно безболезнено.

При възпаление на венеца (гингивит), лечението с лазер е пръв избор, благодарение на високата си прецизност, прицелност и антибактериално действие. С помощта на лазер, без да травмираме венеца, можем да отстраним проникналите в дълбочина бактерии, значително да редуцираме дълбоките пародонтални джобове, да спрем кървенето им и респективно да спрем лошия дъх, дължащ се на това възпаление. Благодарение на тези приемущества, лазерната терапия е незаменима при лечение на хронични пародонтални заболявания - лечение на пародонтит / пародонтоза. Само след 2-3 интервенции венечната лигавица възвръща своя естествен вид - текстура и цвят, степента на подвижност на зъбите се редуцира значително, намалява и вероятността от рецидив, в сравнение с традиционната (конвенционална) терапия. Проблемите като кървене и възпаление изчезват още след първото посещение при специалист пародонтолог.

Лазерният лъч повишава локалната температура, с което се подобряват локалното кръвоснабдяване и трофика (хранене) на тъканите, притока на имунни клетки става по-голям, респективно се подобрява имунния отговор в тях, с което оздравителния процес настъпва по-бързо.


Какъв тип лазерно лечение ще получите от BulgariaDent?


 • Избелване на зъби;
 • Лазерно подпомогната бактериална редукция в пародонталните джобове;
 • Лечение на афтозни язви и хиперплазия;
 • Гингивектомия;
 • Лазерно асистирана отпечатъчна техника за протетични конструкции;
 • Отстраняване на френуломи и гингиво-букални връзки;
 • Пулпотомия;
 • Разкриване на зъбни импланти;
 • Ексцизионна биопсия;
 • Нискоинтензивна лазер терапия;
 • Разкриване на зъби за ортодонтско лечение;
 • Временно облекчаване на незначителна болка в долно челюстната става.

Къде може да ни откриете?


Стоматологичен център BulgariaDent се намира в гр.София, кв.Манастирски ливади, на ул.“Пирин“ 81, партер. Ако имате въпроси и желаете да научите повече за приложенията и предимствата на диодните лазери в денталното лечение, моля не се колебайте да насрочите консултация с наш специалист. Независимо дали се намирате в гр.София или в друго населено място, ще се радваме да Ви помогнем. Свържете се с нас сега на посочените телефони 02/ 854-8016 и 0879/ 209-691 или заповядайте в нашата дентална клиника персонално.Оценка
обаждане запитване