Пародонтална лазерна терапия

Това е един от най-съвременните методи за лечение на пародонтит. Използването на диоден лазер е показано при пациенти, при които се наблюдават симптоми като кървене на венците, промяна в цвета им и отдръпване, дълбоки пародонтални джобове и болка. Дентална клиника „ България Дент“ разполага с най - висококачествения диоден лазер в световен мащаб – BIOLASE EPIC 10. Лазера използва уникална, патентована и прилагана само от тази фирма технология - дължина на вълната 940nm ± 10nm. Използва се както за лечение, така и за профилактика на гингивални и пародонтални заболявания.

Предимства на лазерното лечение

Традиционното хирургично лечение  понякога е съпътсвано от усложнения и има редица ограничения като неконтролиран диабет, нарушено съсирване на кръвта, сърдечно съдови и кръвни заболявания, хипертония, прием на противосъсирващи медикаменти и др. Терапията с лазер представлява една високотенологична алтернатива и притежава редица предимства в сравнение с хирургични и изцяло медикаментозни методи на лечение :
 • Липса на каквато и да било болка по време и след провеждане на процедурата;
 • Минимална травматичност, липсва необходимост от поставяне на шевове;
 • Липса на кървене, тъй като лазерният лъч коагулира кръвоносните съдове;
 • Бърза процедура, която протича за по-малко от 1 час;
 • Възможност да се използва по време на всеки етап, както в начален, така и в напреднал, независимо от тежестта на заболяването;
 • Практически пълно отсъствие на противопоказания - може да се прилага дори при бременни жени;
 • Възможност да се прилага при лечение на пародонтит дори при придружаващи системни заболявания;
 • Способност да се отстрани почти целият спектър от клинични симптоми, съпътстващи заболяването;
 • Липса на ограничения за прием на храни и течности след интервенцията;
 • Не се наблюдават постоперативни усложнения и не се налагат ограниченя;
 • Страхотен резултат в кратки срокове.
  
Лазерният лъч въздейства комплексно : практически той директно унищожава почти всички видове патогенни микроорганизми и осигурява стерилност на венците и пародонталните джобове. Преустановява кървенето им, дезинфекцира кореновата повърхност на зъба и унищожава опасните токсини  от жизнената дейност на бактериите. Нещо повече, с помощта на лазера може бързо и безболезнено да се отстранят гранулационите меки тъкани и мъртвите епителни клетки на венеца, в резултат на инфекцията. Настъпва бърза тъканна регенерация и ускоряване на метаболитните процеси.Възпалението, гнойния ексудат значително намаляват, до пълно изчезване, свободната гингива плътно се адаптира към цимента на кореновата повърхност, а задържането на плака значитено се редуцира. В резултат пародонталните джобове драстично намаляват дълбочината си.
Прогресията на заболяването се стопира. Пародонта отново преминава в състояние на здраве.
 
Оценка
обаждане запитване