Лечение на пародонтит

Лечение на пародонтит - клинични симптоми на заболяването


Лечение на пародонтит - най-високо качество
Лечение на пародонтит - качеството е сигурно
Преди да ви запознаем с методите за лечение на пародонтит, нека да се спрем за малко на същността на заболяването. Пародонтитът, известен още сред народа като "пародонтоза" е възпалително, деструктивно заболяване, което обхваща целия опорно-поддържащ апарат на зъба с прилежащата към него венечна лигавица. Дължи се на хронична бактериална инфекция и е следствие от продължително нелекуван гингивит. В различните си форми той е едно от най-разпространените съвременни дентални заболявания.
Типичните клинични симптоми, при които е необходимо да се предприеме лечение на пародонтит, са зачервяване, подуване и кървене на венците, с възможна болка и формиране на джобове от вертикален или хоризонтален тип. Това, което отличава пародонтозата от гингивита, е наличието на костна деструкция (костна загуба). Ето защо понякога, особено в по-напредналите стадии, пародонтитът е съпроводен с оголване на корените на зъбите, разклащане и дори тяхната загуба.

 

 


Лечение на пародонтит при бременност


По време на бременност хормоналните промени в тялото на майката, както и възможните нарушения в кръвоснабдяването на венците, могат да доведат до поява на гингивит. Ако това заболяване не бъде спряно в ранен стадий, то може да се развие в по-тежко възпаление - пародонтоза, което вече е фактор, влияещ върху цялостното здраве на майката и детето.
 
Диагностика на пародонтозата при бременни жени
 
Лечение на пародонтит 2 - ключово значение за здравето
Лечение на пародонтит - при бременни
Посещението на зъболекар по време на бременност има ключово значение за поддържане на здравето на зъбите. Навременното диагностициране на заболяването, още в ранен етап, съкращава процеса на лечение на пародонтит и намалява риска за здравето на майката и плода. Комбинацията между пародонтално заболяване и бременност може да доведе до преждевременно раждане, нарушено развитие на плода и повишен риск от спонтанен аборт.
Също така е важно да се определи дали заболяването е гингивит, който е често срещан при жените по време на бременност, или се налага лечение на пародонтит.
Признаците на гингивит са:
• наличие на бактериална плака;
• кървене при дъвчене на по-твърда храна или четкане на зъбите;
• оток на венците с възможно зачервяване;
• по време на бременност е възможна промяна в контура на венечния ръб.
Вероятно лечение на пародонтит ще се наложи при:
• признаци за нужда от лечение на пародонтит: поява на пародонтални джобове;
• признаци за нужда от лечение на пародонтит: разрушаване на костна тъкан;
• признаци за нужда от лечение на пародонтит: поява на подвижност на зъбите;
• признаци за нужда от лечение на пародонтит: загуба на зъби.
 
Лечение на пародонтит при бременни жени
 
Важно за провежданото лечение на пародонтит при бременни жени, което ние от България Дент препоръчваме, е то да се извършва през второто тримесечие на бременността, тъй като през този период плодът е в стабилно състояние и рискът от усложнения е минимален.
Като цяло въпросното лечение на пародонтит е насочено към премахване на причините за поява на пародонтита - зъбен камък и бактериална плака. Без цялостно почистване на отлаганията, провежданото лечение на пародонтит ще има само временен резултат, при това с висока цена - биологична и финансова.
След почистване, според индивидуалните особености на пациента, зъболекарят предписва противовъзпалителна терапия. Не се препоръчва да купувате гелове и разтвори самостоятелно - трябва да спазвате инструкциите за лечение на пародонтит на стоматолога, тъй като някои гелове не са препоръчителни за употреба в ранна бременност.
 
Профилактика на пародонтоза по време на бременност
 
Тъй като гингивитът е често срещан по време на бременност, е важно да се поддържа добра устната хигиена навреме, за да не се допуска усложнение на заболяването:
• спрете тютюнопушенето, което е изключително важно по време на бременност;
• почиствайте зъбите си след всяко хранене с четка и конци за зъби. Също така е желателно да използвате зъбен душ за почистване на труднодостъпни места и масаж на венечните тъкани;
• следвайте препоръките за повишаване на имунитета, започнете да се храните правилно;
• използвайте вода за уста без активни химически елементи, за предпочитане от естествен произход - отвара от лайка, смрадлика и др.

Съвети за лечение на пародонтит / пародонтоза от Bulgaria Dent


За съжаление заболяването НЕ се лекува в буквалния смисъл. Действията на пародонтолозите, средствата за орална хигиена и медикаментозната терапия са насочени към спиране на прогресията на заболяването. Веднъж загубена, алвеоларната кост е невъзможно да бъде трайно възстановена.
Лечение на пародонтит 3 - най-ефикасно
Лечение на пародонтит - съвети
• Съвети за лечение на пародонтит: Всяко лечение на пародонтит трябва да започне с почистване на зъбна плака и зъбен камък;
• Съвети за лечение на пародонтит: Задължителна корекция на техниката на миене на зъбите - по възможност с електрическа четка Sonicare, както и употреба на зъбен душ;
• Съвети за лечение на пародонтит: Употреба на допълнителни средства за орална хигиена - интердентални четчици, зъбен конец, вода за уста, пародонтални гелове и др.;
• Съвети за лечение на пародонтит: Подмяна на неправилно изработени, затрудняващи хигиената и задържащи плака стари обтурации и коронки; • Съвети за лечение на пародонтит: При тежки и генерализирани форми на пародонтит, се назначава лечение на пародонтит под формата на индивидуална за всеки пациент антибиотична терапия;
• Съвети за лечение на пародонтит: Всички зъби, които имат напреднала степен на подвижност (клатят се напред-назад, встрани и нагоре), се препоръчва да бъдат извадени, за да не компрометират провежданото лечение на пародонтит;
• Съвети за лечение на пародонтит: Изключително стимулиращо въздействие върху пародонта имат:
o закрития кюртаж на меките тъкани;
o лечение с диоден лазер;
o пародонтална терапия с кръвна плазма - iPRF (PRP)

Методи за лечение на пародонтит, прилагани в дентален център Bulgaria Dent


Лечение на пародонтит 4 - най-ефикасно
Лечение на пародонтит - съвети
• Методи за лечение на пародонтит: дълбоко почистване на зъбен камък, с последващо дълбоко полиране на радикуларните повърхности с пиезо апарат EMS PIEZON MASTER 700;
• Методи за лечение на пародонтит: конвенционална терапия със затворен кюртаж на меките тъкани;
• Методи за лечение на пародонтит: терапевтично лечение на пародонтит с диоден лазер Biolase Epic;
• Методи за лечение на пародонтит: пародонтална терапия с кръвна плазма - iPRF ( PRP);
• Методи за лечение на пародонтит: регенеративна терапия;
• Методи за лечение на пародонтит: медикаментозна терапия.

Лечение на пародонтит в дентален център Bulgaria Dent: Къде може да ни откриете?


Дентална клиника Bulgaria Dent се намира в гр.София, кв.Манастирски ливади, на ул.“Пирин“ 81, партер. Ако имате въпроси и желаете да научите повече за възможностите и предимствата на отделните методи за лечение на пародонтит, моля не се колебайте да насрочите консултация с наш специалист пародонтолог. Независимо дали се намирате в гр.София или в друго населено място, ще се радваме да Ви помогнем. Свържете се с нас сега на посочените телефони 02/ 854-8016 и 0879/ 209-691 или заповядайте в нашата дентална клиника персонално.

Лечение на пародонтит - клинични симптоми на заболяването

Лечение на пародонтит при бременност

Съвети за лечение на пародонтит / пародонтоза от Bulgaria Dent

Методи за лечение на пародонтит, прилагани в дентален център Bulgaria Dent

Лечение на пародонтит в дентален център Bulgaria Dent: Къде може да ни откриете?

Лечение на пародонтит 1
Лечение на пародонтит - Посетете ни!
Оценка
обаждане запитване