Домашно избелване с шини

Ефективно ли е домашното избелване на зъби?

Практически ефектът от домашното избелване с шини е по-бавен и неефективен в сравнение с професионалното избелване. Това отчасти се дължи на продължителната процедура, защото при нея зъбите се избелват постепенно и в крайна сметка резултатът не е оптимален за пациента.

Друга практика, която ние от Bulgariadent сме забелязали в професионалния си опит е, че в момента, в който пациентът забележи някакъв ефект от процедурата, той започва да не я спазва редовно. Това не довежда до най-добрия резултат. Също, ако става дума за сериозни проблеми с избелването, то тогава процедурите в домашни условия не могат достатъчно ефективно да се справят с тази задача. Домашното избелване е подходящо в случай на липса на голям проблем с цвета.

Как се прави домашното избелване на зъбите?

Зъболекарят взема отпечатък от челюстта на пациента, с помощта на силиконов или алгинатен материал. По този отпечатък, чрез отливка върху гипсов модел, се изработват шините за избелване на зъбите. Изключително важно е да бъде взет точно отпечатъка от челюстта, затова трябва внимателно да се спазват инструкциите на зъболекаря. Домашните избелващи системи са лесни за употреба, те представляват полиетиленови шини (приличащи много на боксьорските), които са специално изработени. Те са удобни, меки и не предизвикват дискомфорт по време на носенето им. Пациентът сам решава кога да ги носи (денем или нощем). Гелът се нанася много лесно, като се поставя по една капка във всяко едно зъбче на шината – от 5ти до 5ти зъб, съответно на горна и долна челюст. За по-рационално използване, нанасяйте гела само по външната (откъм устните и бузата) повърхност. Предлагат се гелове в различни концентрации на активния агент- 6 - 8%, 15% или 22 %, в зависимост от търсения резултат и възможна чувствителност на зъбите.

Подготовката преди процедурата

Правилната подготовка за домашно избелване е изключително важна и ако тя не е направена качествено, то и крайният резултат няма да е задоволителен. Ето защо, преди пристъпване към процедурата, на първо място е необходимо да се почисти натрупалата се по зъбите плака. В противен случай избелващият ефект по никакъв начин няма да се прояви и Вие всъщност ще избелите плаката, а не емайла на зъбите.

Следващото изискване по подготовката за домашно избелване с шини е необходимостта от почистването на зъбния камък. Ако той не бъде премахнат, Вие няма да можете да постигнете избелващият ефект в близост до и около венците. Това ще доведе до образуването на видими райета, които едва ли ще Ви харесат - горната част ще бъде бяла, а долната в близост до венците - не.

Следващото изискване за домашно избелване е премахване на кариесите. Иначе, процедурата ще увеличи чувствителността върху тези зъби.

Предимствата на избелването в домашни условия

  1. Още след първата процедура от избелването в домашни условия се забелязва ефект. Окончателният резултат от избелването се забелязва между 10ти и 12ти ден, а самият избелващ ефект е с продължителност около 1-2 години, като това изключително много зависи от оралната хигиена и режима на хранене на пациента.
  2. Шините за домашно избелване се изработват индивидуално и по мярка за всеки пациент, затова могат да се използват дълго време. За опресняване на цвета, е необходимо закупуването само на допълнително избелващ гел, което е добър вариант от финансова гледна точка.
  3. Вероятността да бъде развита чувствителност на зъбите е малка, защото избелващият агент е в по-ниска концентрация. Той е активен между 8 и 10 часа, заради което се отличава от многото системи за избелване, продавани в аптеките.

Научете още за избелване на зъби

Съвети от Bulgariadent

Важно е да се знае, че по време на избелването на зъбите трябва да се избягват храни и напитки, които водят до оцветяване на зъбния емайл. Такива са: червено вино, черен чай, кафе, кола, соев сос, китайската храна, домашно пюре, лютеница, ястия с прекалено много червен пипер и др.

Домашно избелване със шини-цени-софия- манастирски ливади-стоматолог-зъбплекар-избелване-teeth whitening-teeth bleaching Домашно избелване със шини-цени-софия- манастирски ливади-стоматолог-зъбплекар-избелване-teeth whitening-teeth bleachingДомашно избелване със шини-цени-софия- манастирски ливади-стоматолог-зъбплекар-избелване-teeth whitening-teeth bleachingДомашно избелване със шини-цени-софия- манастирски ливади-стоматолог-зъбплекар-избелване-teeth whitening-teeth bleaching
Оценка
обаждане запитване