Избелване


Избелването на зъбите е много позната и често практикувана козметична процедура, станала част от съвременната естетична стоматология. В днешни дни това е често провеждана манипулация, предпочита се от много хора, които държат на ослепителната си усмивка. Белите зъби са еталон за добро орално здраве, финансово благосъстояние и просперитет. До тази процедура прибягват не само пушачи, но и всички ценители на червеното вино, кафе, шоколад и други пигментиращи храни и напитки, които водят до промяна в цвета на зъбния емайл.


​Какви начини за избелване на зъби познаваме?


Според начина на апликация и активация на избелващия гел различаваме три основни метода на избелване на зъбите - професионално (кабинетно) - с помощта на лампа или лазер, домашно - със шини и ендо (вътрешно) избелване на оцветен зъб.

При избелване на зъбите, провеждано в кабинета, зъболекарят нанася гела върху зъбните повърхности, след което го активира с лазер, специална фото лампа или по химичен път, чрез смесване на два компонента. Процедурата отнема около 2 часа.

Професионалните избелващи системи се прилагат еднократно в кабинета. Тук ефекта е видим веднага след манипулацията. При домашното избелване, гелът се нанася в предварително индивидуално изработени шини, които пациентът е длъжен да носи поне час и половина, желателно нощем докато спи. Процедурата се повтаря в продължение на 10-14 дни. Силата на ефекта зависи от процентното съдържание на активното вещество в гела. При вътрешно (ендо) избелване на зъба, гела се аплицира във вътрешността на зъба, след което херметично се затваря за 2-3 дни. За добрия резултат процедурата се провежда 2-3 пъти до постигане на желания резултат.


Съвети от Bulgaria Dent


  • избелването може да се провежда не по-често от веднъж годишно;
  • за постигане на оптимални резултати, процедурата трябва да започне с избелване на зъбите в кабинета с лампа или лазер, а след това да продължи в домашни условия;
  • за продължителен резултат екипът на Bulgaria Dent съветва поддръжка с избелващи пасти за зъби (пасти с активен въглен не са достатъчно добре проучени);
  • преди да започнете процедурата, задължително посетете Вашият зъболекар за обстоен преглед. При наличие на зъбен камък или кариеси, те трябва да бъдат отстранени.

​Къде може да ни откриете?


Стоматологичен център Bulgaria Dent се намира в гр.София, кв.Манастирски ливади, на ул.“Пирин“ 81, партер. Ако имате въпроси и желаете да научите повече за показанията и търсените резултати, моля не се колебайте да насрочите консултация с наш специалист. Независимо дали се намирате в гр.София или в друго населено място, ще се радваме да Ви помогнем. Свържете се с нас сега на посочените телефони 02/ 854-8016 и 0879/ 209-691 или заповядайте в нашата дентална клиника персонално.Оценка
обаждане запитване