Вадене на мъдрец

Вадене на мъдрец – какви могат да бъдат причините?

Вадене на мъдрец 1 - най-добри специалисти
Вадене на мъдрец от опитни специалисти
Едва ли някой човек иска да стига до вадене на мъдрец (или на какъвто и да било зъб), но в определени ситуации просто няма начин. Причините за наложителност на процедурата по вадене на мъдрец могат да бъдат разделени в няколко групи. Става въпрос за причини, свързани с неправилната позиция на мъдреца, с болка и възпалителните процеси, които той предизвиква в ежедневието, както и с негативното му влияние върху съседните зъби. 
- вадене на мъдрец: причини, свързани с неправилната позиция на мъдреца – причините, свързани с неправилната позиция на мъдреца, често във времето водят до необходимост от процедура по вадене на мъдрец. Ако мъдрецът например е в позиция, която не му позволява осъществяване на контакт със срещуположните зъби, на практика той няма как да изпълнява обичайните си функции в ежедневието. В допълнение, се случва мъдрец с неправилна позиция да задържа храна, да страда от кариеси и различни инфекции. Понякога при подобна ситуация, в която мъдрецът е нефункционален и носи единствено грижи на човека, е по-добре да се пристъпи към процедура по вадене на мъдрец.   
- вадене на мъдрец: причини, свързани с болка и възпалителни процеси – пациентът се приближава  до процедура по вадене на мъдрец когато въпросният мъдрец често се възпалява и това води до постоянни болка и дискомфорт в ежедневието. В някои случаи ако не се извърши процедура по вадене на мъдрец, може да се стигне до доста сериозни инфекции с последствия за цялостното здраве на човека. Особено предвид факта, че мъдреците се намират в задната част на устната кухина и почистването им е сложно. При наличието на такъв риск специалистите обикновено препоръчват да се извърши процедура по вадене на мъдрец, която ще спести на пациента множество здравословни проблеми и грижи впоследствие.
- вадене на мъдрец: негативно влияние върху съседните зъби – един мъдрец, намиращ се в неправилна позиция в рамките на устната кухина, може да има доста негативно влияние върху съседните зъби. Той е способен както да ги „избута“, изкриви и развали изцяло естетичната усмивка на човека, така и да им предаде кариес, бактерии и инфекциозни заболявания. Вместо да рискувате да се стигне до трайното увреждане на голяма част от вашите зъби, е по-добре просто да се подложите на процедура по вадене на мъдрец и да приключите с този проблем.  

Вадене на мъдрец – какво представлява самата процедура?

Вадене на мъдрец 2 - максимално ефективно
Вадене на мъдрец от висококвалифицирани зъболекари
За успокоение на пациентите ще кажем, че процедурата по вадене на мъдрец обикновено отнема няколко минути. Разбира се, съществуват и случаи, при които заради усложнения вадене на мъдрец може да се проточи около половин час и нагоре, но това са по-скоро изключения. Задължително преди стартирането на процедурата по вадене на мъдрец на пациента се поставя упойка и се изчаква тя да подейства напълно. Самата процедура по вадене на мъдрец започва с разрез на лигавицата, за да се достигне до мъдреца. Понякога за целта трябва и да се отнеме малко от покриващата зъба кост. Когато се достигне до мъдреца, той се изважда и след това раната се зашива. 

Как да се храните след вадене на мъдрец?

- хранене след вадене на мъдрец: без хранене в продължение на няколко часа – веднага след процедурата по вадене на мъдрец не бива да се приемат никакви храни. Трябва да издържите поне 3-4 часа, преди отново да започнете да консумирате хранителни продукти.
- хранене след вадене на мъдрец: избягвайте топлите храни и напитки – топлите храни и напитки, приемани скоро след извършена процедура по вадене на мъдрец, могат да доведат до кървене. За да нямате подобни проблеми, след вадене на мъдрец залагайте по-скоро на хладки и студени храни и напитки. 
- хранене след вадене на мъдрец: заложете на храни, стимулиращи възстановителния процес – например киселото мляко има успокояващ ефект, а съдържащите се в него протеини и минерали подпомагат възстановяването след подобна  интервенция. Супите и пюретата също са препоръчителни след вадене на мъдрец, тъй като се преглъщат лесно и не изискват кой знае колко дъвчене. 
Вадене на мъдрец 3 - най-голяма грижа
Вадене на мъдрец - ефективна грижа
- хранене след вадене на мъдрец: без тютюнопушене – освен съветите по отношение на храненето, е добре да добавим и че след вадене на мъдрец не се препоръчва да се пуши за период от поне няколко дни. Никотинът е сред токсините, които най-много пречат на зарастването на рани и със сигурност би забавил вашето възстановяване след вадене на мъдрец. 
- хранене след вадене на мъдрец: свързване със стоматолог при необходимост – ако се появят притеснителни признаци след вадене на мъдрец, задължително се свържете със стоматолог. Примери за такива притеснителни признаци са кървене, което продължава повече от 4 часа след процедурата по вадене на мъдрец, както и възникване на алергична реакция.    

Вадене на мъдрец в стоматологичен център BulgariaDent

Стоматологичен център BulgariaDent е най-подходящото място за вас, ако се нуждаете от процедура по вадене на мъдрец. Разполагаме с висококвалифицирани и опитни специалисти, както и с модерна апаратура, отговаряща на последните стандарти в сферата. Това ни позволява да извършим процедурата по вадене на мъдрец максимално ефективно, а дискомфортът за пациента да бъде намален до минимум. Намираме се на достатъчно удобно и достъпно място, така че възможно най-широк кръг от жителите на столицата да могат да ни посетят без никакъв проблем. Точният адрес на стоматологичен център BulgariaDent е квартал Манастирски ливади, улица „Пирин“ 81, партер. 
 
Вадене на мъдрец 4 - най-голяма грижа
Вадене на мъдрец - ефективна грижа
Важно преимущество на стоматологичен център BulgariaDent е, че разполага с дежурен зъболекар през всеки един ден от седмицата. Тоест можете да дойдете при нас за вадене на мъдрец или за различни други стоматологични процедури дори и през уикенда (ако работният ви график не ви позволява да го направите през седмицата). Дежурният зъболекар на  стоматологичен център BulgariaDent е с работно време от 09:00 до 19:00 часа през делничните дни и от 09:00 до 17:00 часа през уикенда. Можете да се свържете с нас, за да си запишете час на следните телефони: 02/ 854-8016 и 0879/ 209-691.     

Вадене на мъдрец – какви могат да бъдат причините?

Вадене на мъдрец – какво представлява самата процедура?

Как да се храните след вадене на мъдрец?

Вадене на мъдрец в стоматологичен център BulgariaDent

Вадене на мъдрец 1
Вадене на мъдрец - Посетете ни!
обаждане запитване