Разновидности на керамиката Е-max

Съществуват 2 основни варианта на керамиката E-max – IPS E-max PRESS и IPS E-max CAD. Показанията за тяхната употреба силно се различават, както и технологията за изработката на конструкцията.


IPS <> стъклокерамика , която се пресова под висока температура и налягане. Притежава изключително висока здравина – около 400 МРА и великолепна естетика. Тези й качества я правят пръв избор за изработване на ултратънки фасети, корони и до три члена мостове. Значително превъзхожда естетичните качества на цирконийкерамиката – висок коефицент на прозрачност, близък до този на емайла на естествените зъби и богата гама цветове, които дават възможност на зъботехника да изработи конструкция, максимално доближаваща се цветово до съседните зъби. 
Изработената  конструкция се състои от монохроматично  кепе пресована керамика с определен коефицент на прозрачност, върху което послойно се нанася порцелан до постигане на необходимия цвят. 
Фирмата е създала ново поколение от същата керамика Е-max PRESS Multi, която притежава маси с различни цветове и прозрачност.Това позволява вече да се изработват монолитни пресовани конструкции с перфектни естетически качества, които не е необходимо да бъдат допълвани с порцелан. Така тази конструкция става още по-здрава,а процента на отчупвания на керамиката нищожен.


 

IPS <> - дисиликатни блокчета, предназначени за фрезоване чрез CAD-CAM технология. Това е съвременен метод за изработване на коронки и фасети, практически без участието на човека. Здравината на тази керамика е около-360 МРа, съвсем малко отстъпва на Е-max PRESS, поради което се препоръчва за изработването само на самостоятелни корони, вставки и фасети с нормална дебелина (мин. 0,5 мм.).
Поради ограничен избор на цветове , окончателното адаптиране се извършва със специални бои, които се изпичат в керамична пещ.

Разгледайте още за зъбни фасети

обаждане запитване