Методи за почистване на зъбен камък

Ултразвуковият апарат за почистване на зъби се използва за премахване на грубите отлагания на зъбен камък. След ултразвуково почистване на зъбен камък се препоръчва ръчно - фино почистване на по-фините отлагания.
Стоматологичен център „България Дент“ разполага с най ново поколение апарат за професионално ултразвуково почистване
EMS Piezon Master 700
-  автономен апарат за комбинирано почистване на зъбен камък и полиране на под- и надвенечни зъбни повърхности.
EMS Piezon Master 700
Произведен в Швейцария от компанията EMS, скалерът разполага с интелигентна технология NO Pain, създаваща плавни ултразвукови колебания за редуциране на болковите усещания и осигуряване на обратна връзка с инструмента в процеса на работа. Мощното LED осветление значително подобрява визуалният контрол и прецизността по време на работа. Има широко приложение за нуждите на оралната хигиена: отстраняване на над- и подвенечни зъбни отлагания, обработка и иригации на пародонтални джобове, почистване на повърхности на импланти.
Разполага с изключително ергономичен AIR-FLOW накрайник за полиране на зъбните повърхности. Апаратът позволява да се дозира индивидуално количеството на водната струя и силата на разпръскване на на полирния прах - сода.почистване_на_зъбен_камък_с_ултразвук_цена_в_софия почистване_на_зъбен_камък_с_ултразвук_цена_в_софия 
Уникалният по рода си накрайник
PERIOFLOW полира подвенечни зъбни повърхности при дълбоки пародонтални джобове. Накрайникът позволява дълбоко атравматично проникване. Незаменим е при лечение на умерени и тежки локални или генерализирани пародонтити. Също така изключително прецизно отстранява десквамираните епителни клетки и гранулации в джоба, подобрявайки по този начин прикрепването на лигавицата към зъба и бързо отшумяване на възпалението. Изключително удобен и незаменим при лечение на периимплантити.
Апаратът разполага с резервоар, който дава възможност едновременно с почистването допълнително да  се използва и антисептичен разтвор - Листерин, Елудрил, Пародонтакс и др., което от своя страна спомага за светкавично редуциране на бактериалното число, посредством иригациите и благодарение на бактерицидните свойства на антисептика.

почистване_на_зъбен_камък_с_ултразвук_цена_в_софия почистване_на_зъбен_камък_с_ултразвук_цена_в_софия
 

Разгледайте още за почистване на зъбен камък


 
обаждане запитване