Методи за почистване на зъбен камък

Ултразвуковият апарат за почистване на зъби се използва за премахване на грубите отлагания на зъбен камък. След почистване с ултразвуков апарат се препоръчва ръчно - фино почистване на по-фините отлагания.
 
Стоматологичен център „България Дент“ разполага с най ново поколение апарат за професионално ултразвуково почистване
EMS Piezon Master 700
-  автономен апарат за комбинирано почистване на зъбен камък и полиране на под- и надвенечни зъбни повърхности.
EMS Piezon Master 700
Произведен в Швейцария от компанията EMS, скалерът разполага с интелигентна технология NO Pain, създаваща плавни ултразвукови колебания за редуциране на болковите усещания и осигуряване на обратна връзка с инструмента в процеса на работа. Мощното LED осветление значително подобрява визуалният контрол и прецизността по време на работа. Има широко приложение за нуждите на оралната хигиена: отстраняване на над- и подвенечни зъбни отлагания, обработка и иригации на пародонтални джобове, почистване на повърхности на импланти.
Разполага с изключително ергономичен AIR-FLOW накрайник за полиране на зъбните повърхности. Апаратът позволява да се дозира индивидуално количеството на водната струя и силата на разпръскване на на полирния прах - сода.почистване_на_зъбен_камък_с_ултразвук_цена_в_софия почистване_на_зъбен_камък_с_ултразвук_цена_в_софия 
Уникалният по рода си накрайник
PERIOFLOW полира подвенечни зъбни повърхности при дълбоки пародонтални джобове. Накрайникът позволява дълбоко атравматично проникване. Незаменим е при лечение на умерени и тежки локални или генерализирани пародонтити. Също така изключително прецизно отстранява десквамираните епителни клетки и гранулации в джоба, подобрявайки по този начин прикрепването на лигавицата към зъба и бързо отшумяване на възпалението. Изключително удобен и незаменим при лечение на периимплантити.
Апаратът разполага с резервоар, който дава възможност едновременно с почистването допълнително да  се използва и антисептичен разтвор - Листерин, Елудрил, Пародонтакс и др., което от своя страна спомага за светкавично редуциране на бактериалното число, посредством иригациите и благодарение на бактерицидните свойства на антисептика.

почистване_на_зъбен_камък_с_ултразвук_цена_в_софия почистване_на_зъбен_камък_с_ултразвук_цена_в_софия


 
обаждане запитване