Професионално избелване

Компанията BEYOND е световен лидер в разработването и производството на професионални продукти за естетична стоматология, прилага възможно най-съвременната и безопасна технология в избелването на зъбите. Безпрецедентнитe иновации и възможности на технологията за избелване на зъбите печелят 7 поредни години  награда за най-добра избелваща система на оценителната американска компания DENTAL ADVISOR.

Етапи на процедурата


1 етап

Вашият зъболекар подробно ще разясни процеса на кабинетното избелване, ще обсъди с Вас очакваните резултати, а също така да получите отговор на Вашите въпроси. След което ще Ви се извърши обстоен преглед, за да се потвърди необходимостта от избелването или открият противопоказания за такова. С помощта на разцветка зъболекарят ще определи първоначалния цвят, за да го сравни с постигнатия цвят след провеждането на процедурата
 


 

2 етап

Ще Ви бъде поставен усторазтворител и предложени защитни очила. За предотвратяване на изсъхването на устните би било добре те периодично да се намазват с балсам за устни  или вазелин.
 






3 етап

Между зъбите, върху венечната и алвеоларна лигавица ще бъде нанесен  защитен слой гел, който след това ще бъде осветен с фотополимерна лампа (гела ще премине в гумообразна форма) и ще предпазва лигавицата от пряк контакт с избелващия агент.
 






4 етап

Вашият стоматолог ще разопакова ПРЕД ВАС оригиналната опаковка на BEYOND II или BEYOND MAX.
 







5 етап

Избелващия гел ще бъде нанесен само върху предната (външна) повърхност на зъбите на горна и долна челюст, най-често от 5ти до 5ти зъби.
 







6 етап

Акцелератора на лампата ще бъде поднесен пред зъбите, ще бъдат проведени 3 цикъла по 12 мин.
 







7 етап

След приключване на 3я цикъл, всички материали от избелващия кит ще бъдат премахнати от устата. Ще  можете в огедалото да сравните новия постигнат цвят, съществено отличаващ се от стария.






 
Домашно избелване с шини

Домашно избелване с шини

Практически ефектът от домашното избелване с шини е по-бавен и неефективен в сравнение с професионалното избелване. Това отчасти се дължи на продължителната процедура, защото при нея зъбите се избелват постепенно и в крайна сметка резултатът не е оптимален за пациента. Друга практика, която ...

ИЗБЕЛВАЩА СИСТЕМА BEYOND POLUS – ПОКАЗАНИЯ И ПРОТИВОПОКАЗАНИЯ


Показания
  • Възрастови изменения на цвета на емайла - с възрастта прозрачността на емайла намалява, а се увеличава образуването на вторичен дентин. Тази комбинация от намалена прозрачност и увеличаване на по-мътния и по-тъмен дентин, води до създаване на ефекта на „старчески зъби“;
  • Изменение на цвета след травма и заболяване на кореново каналната система (изменението се дължи на калцификация на пулпната камера или некротичния разпад на пулпата);
  • Ярко изразена пигментация на външните слоеве на емайла;
  • Системна хипоплазия на емайла в начален стадий;
  • Флуороза – петниста или хомогенно разположена;
  • „Тетрациклинови“ петна по зъбите;
  • Девитализирани зъби с променен цвят;
  • Зъби с цвят А2 по Vita и по-тъмни;
  • Изменения на цвета, в резултат на употреба на пигментиращи храни и напитки - кола, кафе, никотин и  мн.други.

Противопоказания
Процедурата за избелване на зъбите не се препоръчва на бременни жени и кърмещи майки. Противопоказана е и при чувствителни зъби. Също така не е препоръчително да се извършва преди 16 годишна възраст. Противопоказанията могат да бъдат и от чисто стоматологичен характер (постоянни и временни) – емайлови дисплазии, дълбоки кариеси с риск от увреждане на зъбната пулпа, дълбоки ерозионни  дефекти, алергии към компоненти на избелващия гел и др.
 

Научете още за избелване на зъби

обаждане запитване