Лечение със зъбни импланти All-on-4. Етапи и предимства.

5 препоръки за използване на техника на имплантиране All-on-4.

Липсата на един или повече зъби у един човек, могат да доведат до редица проблеми: невъзможност за ефективно сдъвкване на храна, дискомфорт, свързан с разместването на съседните зъби, притеснение или дори нежелание да води комуникация или да се усмихва...

В същото време традиционните зъбни протези, не винаги могат да бъдат решение, поради дискомфорт, нетърпимост, възможни алергии към материалите, наличие на противопоказания и др. В този случай проблемът може да бъде решен с помощта на All-on-4 - иновативна технология на зъбно протезиране, която може да се нарече оптимална алтернатива на класическите методи за възстановяване на цяла зъбната редица. Същността на тази технология е в използването на неподвижна конструкция, състоящи се от изкуствени зъбни единици и венечна лигавица (венец). Тя се фиксира неподвижно в устната кухина с помощта на 4 импланта.

Пациентите на дентален център BulgariaDent, на които сме възстановили дъвкателната функция с помощта на протетичната система Аll-on-4, вече могат да дъвчат твърда храна без притеснение от изпадане или разместване на зъбите, те акцентират именно на комфорта от носенето на конструкцията върху импланти и удобството на факта, че конструкцията не изискват сложни грижи (сваляне след всяко хранене, закупуване на почистващи таблетки, почистване в ултразвукова ваничка). Споделят, че качеството на живот определено се е подобрило !

Кога се препоръчва техниката на имплантиране All-on-4?

  1. При пълно обеззъбяване, в резултат на което процесът на нормално дъвчене на храната е затруднен.

  2. Разрушени или разклатени зъби, изискващи екстракция: иновативната техника All-on-4 възстановява всяка една зъбна единица.

  3. При недостатъчен обем на костта в долна и особено в горна челюст, където костта се характеризира с по-мека, по-рехава структура.

  4. Вродени анатомични диспропорции на лицевата част: нова имплантологична техника All-on-4 визуално балансира чертите на лицето.

  5. При тези пациенти, при които по една или друга причина не могат да си направят присаждане на кост или да носят снемаеми протези.

Подготовка и етапи на процедурата.

Вземат се предварителни отпечатъци на пациента, по които се изработва бъдещата фиксирана протезна конструкция. Допълнително в BulgariaDent правим и фотодокументация на пациента. 

Непосредствено преди началото на имплантирането се премахват всички останали зъби и корени в челюстта. Имплантираме 4 зъбни импланта в челюстната кост и изпробваме готовата протезна конструкция. Работата по този етап отнема около 4 часа.  След 7-10 дни  във второ посещение наш стоматолог премахва шевовете и контроли на процеса на заздравяване. След още 5 дни – в трето посещение, пациентът ни посещава, за да се уверим, че протезите са здраво фиксирани и той се чувства комфортно с тях. След 3-12 месеца - подмяна на временната конструкция с постоянна – металокерамичен или циркониев мост от 12 зъба.

Предимства на имплантoлогичната техника All-on-4.

Запознайте се и с предимствата, които ще срещнете при имплантиране.

 
 
 
 

Предимства при извършване в стоматологична клиника BulgariaDent

 
  • Качество –  ние работим само с висококачествени импланти, произведени в САЩ, Швейцария, Корея и Германия;

  • Липса на болка – преди  поставянето на имплантите, стоматологът избира най-оптималния вариант за анестезия, въз основа на индивидуалните характеристики и предпочитания на пациента;

  • Експедитивност – имплантирането се извършва бързо, благодарение на добре координираната работа между лекаря и асистента;

  • Стерилност на инструментариума – безупречната чистота в клиниката и педантичната дезинфекция на оперативното поле и инструментариума, гарантират висококачествена работа и крайния успех;

  • Диагностика и планиране –  предварителният анализ на 3D изображенията позволява правилно да подберем необходимия размер на имплантите и подобрим качеството на следващите манипулации;

  • Гаранция - в зависимост от производителя, поставените импланти имат от 5 годишна до доживотна гаранция за качество.

 

Предимства на All-on-4 пред конвенционалните протези

 
  • Техниката ни позволява да възстановим по перфектен начин хармонията между зъбните редици и биологичните равнини на лицето.

  • Използването на доказани с качеството си зъбни импланти, намаляват вероятността от отхвърляне им почти на 1 %.

  • Извършена по правилен протокол, технологията All-on-4 е с бърз резултат, кратък период на възстановяване и без усложнения.

  • Протезните конструкции All-on-4 могат да се използват като временни и като дефинитивни (окончателни) според естетическите изисквания и очаквания на пациента. Могат да бъдат подменяни и ревизирани при нужда. 

  • Имплантацията All-on-4 практически няма противопоказания, включително при пациенти в напреднала възраст.

  • Аll-on-4 концепцията може да се прилага еднакво добре и в двете челюсти и може да бъде надградена до all-on-6 по всяко време.

 

Иновативни технологии, използвани в планирането на хирургичния етап и протезирането.

Развитието на дигиталните технологии не подминава и денталната имплантология. Вече с помощта на скенер, софтуер и 3D принтер е възможно да се дигитализират анатомичните данни от устната кухина и да се принтира така наречен хирургичен водач, който да бъде използван за по-прецизно позициониране на зъбните импланти в челюстната кост. Със софтуера се прецизира костната плътност - визуализира се участъка с най-добра структура и най-запазен обем и точно там да се планира поставянето на импланта с правилния размер и наклон.

Използването на хирургичен водач постави началото на така наречената “flapless “ технология, при която може да се извърши цялата операция All-on-4, без да се използват скалпел и конци. През създадените отвори на водача се разпробиват отворите за имплантите, калибрират се според техните размери и се навиват същите. Процедурата е минимално инвазивна. Манипулативното време е с поне 2/3 по-кратко. Спестява на пациента разходи за костни присадки, практически липсва постоперативно възстановяване - отток, болка и неразположение. Оздравителния период е изключително кратък поради липсата на инвазивност. 

С помощта на софтуер за дигитален дизайн на усмивка, по заснетата фотодокументация и дигитализирани модели, може да се планира бъдещата усмивка, която да възстанови загубената хармония на зъбните редици спрямо букалните коридори и биологичните равнини на лицето. Така могат да се изработят първоначално  прототипи имитиращи бъдещите зъби като форма, позиция, големина, цвят, звукова и функционална артикулация и едва след като всичко бъде прецизирано и пациента се адаптира към тях и даде съгласието си, се пристъпва към изработването на бъдещата високо естетична и биологично поносима циркониева конструкция с CAD CAM технология.

Разберете повече за all on 4

обаждане запитване